Как да изберем правилния размер на сутиена?

Трябва ли жената да ходи без сутиен и как да изберем правилния размер?

На всяка жена приляга и е удобен различен модел и размер сутиен, затова и съществува такова разнообразие на видове и размери сутиени. За да изберете подходящия за вас сутиен, трябва да имате предвид размера, обиколката на гръдния кош и подгръдната обиколка, както и вида дейност, който ви предстои.

Мамолозите се противопоставят на непрекъснатото ходене без сутиен, особено при жени с големи гърди, защото бюста им се нуждае от подкрепа, за да се избегне отпускането. Сутиена трябва да се избере много добре, не е важно да е последна мода, а да поддържа гърдите.

Кърмачките също трябва да носят специален сутиен, предназначен за кърмене, не толкова заради естетиката, а по медицински показания.

Бъдете изключително прецизни при избора си на размер и цвят, отделете време и пробвайте различни модели, докато усетите кой е подходящия за вас сутиен.

Как да определим правилно размера си?

Трябва да измерите много точно подгръдната си обиколка, точно под гърдите, около ребрената кост. Така вашият размер подгръдна е измерен : 65, 70, 75, 80, 85... Всеки размер позволява двусантиметрово отклонение - ако сти 75, то вашата подгръдна обиколка може да варира от 73 до 77 см.

След това измерете много точно гръдната си обиколка, за да определите размера на чашката. Измерва се от закопчалката на сутиена отзад до нивото на гърдите отпред, по целия гръден кош.

Определяме размера на чашката спрямо измерените стойности:

-ако подгръдната обиколка е в порядка 68 - 72 см., а гръдната обиколка е 82 - 84 см., то вашата чашка е "А" , или разликата между двете обиколки трябва да е 12 см.

-ако разликата между гръдна и подгръдна обиколка е 14 - 16 см., сте чашка "В"

-разлика в гръдна и подгръдна обиколка в порядъка 16 - 18 см. означава, че чашката е "С"

-разлика в гръдна и подгръдна обиколка в порядъка 18 - 20 см. означава, че сте чашка "D"

-разлика в гръдна и подгръдна  20 - 22 см. означава, че вашата чашка е "Е"

-разлика в гръдната и подгъдната обиколка 22 - 24 см. означава, че сте чашка "F"

Идеалния размер сутиен е този, с който се чувствате най - удобно и комфортно през целия ден.

Продукти